Photo: Francisca Figueiredo
Nestas manhãs de Inverno sabe bem um pequeno almoço demorado ao fim-de-semana. As panquecas são sempre uma receita simples, rápida e deliciosa.
Aqui fica a receita de Panquecas que costumo utilizar:
Aqui fica a receita de Panquecas que costumo utilizar:
<<< >>>
At Winter the weekend mornings are delightful. Especially if you wake up slow. Pancakes are an easy, quick and delicious comfort food.
Here it is my Pancake recipe
Here it is my Pancake recipe
INGREDIENTES // INGREDIENTS
- 1 Chávena de leite
1 Cup milk
1 Cup milk
- 1 Chávena de farinha
1 Cup flour
1 Cup flour
- 2 Ovos
2 Eggs
2 Eggs
- 1 Colher de sopa de açúcar
1 Tablespoon sugar
1 Tablespoon sugar
- 1 Colher de sopa de manteiga sem sal (derretida)
1 Tablespoon unsalted butter
1 Tablespoon unsalted butter
- 1 Colher de chá de sal
1 Teaspoon salt
1 Teaspoon salt
- 2 Colheres de café de fermento
2 Teaspoons baking powder
- Se gostar juntar 1 colher de chá de extrato de baunilla
If you like you can use some vanilla extract
2 Teaspoons baking powder
- Se gostar juntar 1 colher de chá de extrato de baunilla
If you like you can use some vanilla extract
COMO PREPARAR // DIRECTIONS
- Misturar a farinha, o açúcar, o sal e o fermento.
Whisk together the flour, sugar, salt and baking powder.
Whisk together the flour, sugar, salt and baking powder.
- Derreter a manteiga.
Melt some butter.
Melt some butter.
- Misturar o leite, os ovos e a manteiga derretida.
Whisk together the milk, eggs and butter.
Whisk together the milk, eggs and butter.
- Aquecer a frigideira antiderrapante e colocar um pouco de manteiga.
Heat a non-stick griddle and melt a little butter on the cooking surface, spreading it evenly.
- Colocar pequenas porções de massa.
Using a ⅓ cup measure (or an ice cream scoop), pour the batter onto the griddle.
Heat a non-stick griddle and melt a little butter on the cooking surface, spreading it evenly.
- Colocar pequenas porções de massa.
Using a ⅓ cup measure (or an ice cream scoop), pour the batter onto the griddle.
- Quando aparecerem bolhas de ar na massa, virar a panqueca com uma espátula e deixar
cozinhar até dourar.
Cook until golden brown, flip and cook on the other side until golden brown.
- Servir com iogurte, fruta ou compota.
Serve topped with yogurt, fruit or syrup.
cozinhar até dourar.
Cook until golden brown, flip and cook on the other side until golden brown.
- Servir com iogurte, fruta ou compota.
Serve topped with yogurt, fruit or syrup.
E.... bom apetite!
Bon appetit!
Photo: Francisca Figueiredo